Predatorer i Rio Ebro

Malen/The wales Catfish

Malen är en av världens största sötvattensfiskar och stortrivs i den varma lugnflytande Ebro. Här har den gott om mat och växer sig stor väldigt fort. Exemplar med vikter över 90 kilo fångas varje år och det är en kuslig känsla att en sådan fisk vilken sekund som helst kan sluka ditt bete. Malen står utan tvekan högs upp i näringskedjan bland alla predatorer i Rio Ebro.  

Abborren

Också en art som trivs bra i varma vatten . Senaste åren har abborren exploderat i antal och detta beror på flera faktorer.  En av många är det höga antalet av kräftdjur som finns i floden och i kombination med att vattentemperatur på vintern sällan sjunker under 7°C gör att abborren har möjlighet att äta och växa året runt.  Att landa abborre över 1 kilo hör till vardagen på Rio Ebro därför blir målfisken tyngre så att sikta på fisk över 2 kilo är inte att ta sig vatten över huvudet.   

Black Bass

På Rio Ebro rankas den amerikanska Bassen som den mest prestigefyllda fisk att fånga med spinnfiske utrustning. Fisken blir det eftersom den ofta är svår att locka till hugg samt att Bass är arten som fiskas efter i de stora fisketävlingarna. År 2011 blev Spanien invald i det Amerikanska förbundet B.A.S.S Federation Nation som jobbar med ett sprida sporten Bassfiske samt att skydda arten. Den Katalanska Bassfiske klubben är en förening som anordnar fisketävlingar och utför liknande arbete som B.A.S.S fast på en lokal nivå. Klubben är aktiv i samma område som Camping Port Massaluca och från campen utgår några av klubbens tävlingar. Under ett antal år har arten varit nära att försvinna från Ebro men tack vare ett bra jobb från ett antal ideella föreningar har Bassen återhämtat sig och tar nu plats bland restan av flodens predatorer.

Gös

Gösen är en väldigt populär sportfisk i Spanien tack vare fiskens aggressiva beteende som gör den lätt att lura till hugg på artificiella beten så som jigg och vobbler. Kunder har fångat över 80 gösar under en fiskedag och det bevisar att Rio Ebro har förutsättningarna att ge dig ett Gösrally utöver det vanliga.  

Boka nu

Namn (*)

e-mail (*)


Telefonnummer (*)

För fiskepaket:

Kryssa i "fiskepaket" och skriv i textrutan nedan vilket paket du vill boka

Fiskepaket

Fiskeservice

GuideFiskebåt

Check in datum(*)

Check out datum(*)

Antal vuxna(*)

Antal barn(*)

Är det något mer du undrar över?

i have read and accept the terms and conditions

Boka din resa till camping portmassaluca och fiska rio ebro med chans att fånga riktiga troféfiskar

Välj vad din bokning ska innehåll genom att kryssa i rutorna: Fiskepaket, stuga, guide osv. Vi svarar dig vi den e-mail adress du uppgivit. Ring oss gärna för att boka via telefon eller skicka ett individuellt e-mail till den angivna mail adressen. Gör det bekvämt för dig och boka ett färdigt resapaket med inkluderat boende och guide. I Restaurang camping portmassaluca ligger bara 100meter från stugområdet kan enkelt köpa mat för att ta med ut på fisket. Spanien har många resmål. Resor som blir mer populärt för varje år är aktivitetsresor där gästen inte bara ligger på en solstol i 1 vecka. Resor som kommer start är träningsresor, vandring, historia och fiskeresor. Sportfiskets populäritet i Europa har fullkomligt exploderat. Mycket är tack vare inspiration från USA där fisket har varit stort i många år. Redskapstillverkare hottar upp sina produkter så den tilltalar den yngre generationen samtidigt som sociala medier och fiskefilmer hjälper till att inspirera och motivera sportfiskare. Rio Ebro som sportfiskedestination är väldigt tacksam eftersom alla kan fiska här. Gösen och Abborren är lätta att lura till hugg och dessa fiskar kan få vilken liten kille eller tjej som helst att fastna för sportfiske. Mer rutinerade fiskare kan ta sig an mal, karp och Bass. Vill inte hela familjen fiska kan dem som vill koppla av i restaurangen eller på stugans terrass med en bok eller varför inte en iskall öl under den varma spanska solen